Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskinvasion på gallerian – nytt fiskspa har öppnat i Sundsvall

Med 400 fiskar och fem människor som medarbetare har nu Sundsvall ett nytt fiskspa. – Det var dags att starta något nytt och annourlunda i Sundsvall, säger Sumalee Nilsson, ägare till Fishkiss Spa.

Annons

Det krävs och behövs en hel del resurser för att driva ett fiskspa och kontrollerna för att allt är i sin ordning är noggranna.

– Vi byter vatten varje dag och använder oss av UV-ljus så att vattnet ständigt rengörs, säger Sumalee Nilsson.

Fiskarna är av typen Kangal Garra Rufa, även kallade Doktorsfiskar och finns i insjöar i bland annat Turkiet. En Doktorsfisk lever ca tre år men är endast yrkesverksam i två. Efter pensionen får fisken leva i ett akvarium tills stunden är kommen.

Fiskarna heter Kangal Garra Rufa, även kallade Doktorsfiskar

– Vi tar hand om våra fiskar och ger dom mat varje dag. Deras liv är ändå ganska härligt. Våra döda hudceller är som ostbågar för dom och de får ju äta hur mycket som helst varje dag, säger Sumalee Nilsson.

Salongen som heter Fishkiss Spa var för ett år sedan bara en lös idé. Men ju längre tiden gick desto mer blev idén mer realistisk.

Fiskarna äter döda hudceller

Från thaimat till fiskmat

– Jag drev för några år sedan en thaikrog och kan egentligen inte så mycket om spa och sånt. Men jag känner många som kunde det och anslöt dom till mig och startade det här, säger Sumalee Nilsson.

– Det är så kul att göra det här! Vi hoppas förstås att det kommer bli en succé och fler upptäcker detta.

Mer läsning