Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera nya villainbrott anmälda

Fyra nya villainbrott och ett inbrottsförsök har anmälts till polisen.

Annons

Ett 30-tal inbrott har anmälts den senaste veckan – och antalet stiger.

Mellan klockan 18 och 22.30 under onsdagskvällen har polisen larmats av fyra villaägare, på Korsvägen i Söråker, Vintervägen och Villavägen i Timrå samt en villa på Duvvägen. De var inte hemma när inbrotten skedde.

Polisen misstänker att det är ett kringresande gäng som slagit till. Man söker enbart efter kontanter, klockor och smycken.

– Det är sånt som är lätt att stoppa på sig i fickan, säger Peder Östman, vakthavande befäl. När de sedan lämna platsen så är det ingen som ser att man bär stöldgods. Datorer och annan skrymmande saker lämnas kvar i husen.

Även om inbrottstjuvarna är förslagna så är det inte alltid som man hittar stöldbegärligt gods.

– Några personer hade gömt värdesaker i sitt hem, efter att ha uppmärksammat det som skett nu i helgen, och tjuvarna hade inte lyckats hitta dem, säger Jonas Passbo, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Västernorrland.

Alla resurser arbetar nu med inbrottsvågen. Brottsplatsundersökningar har gjorts hos samtliga hem som drabbats. Hundar har satts in. Och under torsdagen kommer tekniker att fortsätta söka efter spår.

– En del spår har vi säkrat, säger Peder Östman.

– Man har gått i stab och jobbar frenetiskt med det här och försöker hitta något mönster. Det har högsta prioritet, säger Jonas Passbo.

Vid 15-tiden i eftermiddags anmäldes även ett försök till inbrott i en villa på Kantorsvägen i Haga. Vittnen har uppgett att de sett en kort man i mörka kläder springa från platsen, och patruller har gjort sök med polishund och knackat dörr.

Polisen är fortsatt mycket intresserad av tips från allmänheten.

– Allt är av intresse, som personer, fordon och iakttagelser som avviker från det normala, säger Jonas Passbo.

– Inga tipps är för små, fyller Peder Östman i med. Låt oss bedöma värdet i uppgiften. Det kan röra sig om en viktig pusselbit.

Alla inbrott har skett på samma sätt. Tjuven eller tjuvarna har tagit sig in genom att bryta upp en altandörr.

Numret till tipstelefonen: 076-100 23 26 – går att ringa dygnet runt.

Vid akuta ärenden: Ring 112.

Läs också: Inbrott kan leda till flytt

Läs också: Inbrott i Stödevillor

Läs också: Tre inbrott anmälda i Skottsund

Mer läsning

Annons