Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera polispatruller ingrep efter larm om bråk i Sundsvall: "Något måste ha utlöst raseriet"

Polisen fick rycka ut med flera polispatruller efter att det kommit in ett larm om bråk längs vägen mellan Röda torget och Skönsberg.
En man greps och fördes till polisstationen. Den andre mannen som var inblandad i bråket vårdas på Sundsvalls sjukhus med hittills okända skador.

Annons

Polisen var initialt extremt fåordig kring vad som hänt. Men klockan 15.35 ska de ha fått ett samtal om något form av bråk i centrala delen av Sundsvall. Flera polispatruller skickades till platsen, uppgav RLC-befälet Jonatan Mekonen.

Klockan 17.45 berättade Anderz Ohlsson, polisens jourhavande förundersökningsledare, att en person i 45-årsåldern gripits.

– Vi vet vem den här personen är sedan tidigare, men de senaste åren har han inte varit känd för några våldsbrott vad jag vet. Något måste ha utlöst raseriet, säger Ohlsson.

Den gripne har förhörts och brottsrubriceringen är misshandel av normalgraden.

– Enligt uppgifter från bland annat vittnen har ett antal sparkar utdelats. Vi kommer att titta till den misshandlade och ta reda på hur allvarligt skadad han är, han är förd till sjukhus så vi kommer att skicka dit en patrull, säger Anderz Ohlsson.

Under kvällen när polisen hunnit skapa sig en tydligare bild kring vad som verkligen hänt beslutades att mannen inte skulle anhållas.

– Han får stanna kvar i arresten för tillnyktring och sedan får han gå. Men utredningen fortsätter, säger Anderz Ohlsson.

Något måste ha utlöst raseriet.

Misshandeln skedde längs väg 562, gamla E4, mellan rondellen i Skönsberg och Röda torget.

Det finns flera vittnen till det inträffade och polisen har hållit ett antal förhör.

Enligt Ohlsson är de inblandade kombattanterna bekanta med varandra sedan tidigare.

Mer läsning

Annons