Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föraren efter otäcka olyckan i centrum: "Jag är väldigt glad att jag lever"

Bilolyckan vid Skolhusallén natten till söndagen kunde ha kostat honom livet. När han vaknade upp på sjukhuset var han fortfarande osäker på vad som hade hänt. "Allt jag tänkte var, lever jag eller är jag död", säger Ersan Eminov.

Annons

Ersan Eminov var en av de två förarna inblandade i nattens bilkrock i korsningen vid Skolhusallén. Efter att ha varit ute och träffat en vän var han på väg hem till sin lägenhet i Nacksta. Då inträffade olyckan som kunde ha kostat honom livet.

Läs också: Två skadade efter våldsam krock i korsning

– Jag fick grönt ljust och skulle precis svänga vänster upp mot Nacksta när en annan bil körde rakt in i mig. Han körde absolut inte 50 kilometer i timmen. På min kropp känns det snarare som att han körde i minst 80 kilometer i timmen, säger Ersan Eminov.

Efter kollisionen svimmade han på platsen och kort därefter kördes han till sjukhuset av ambulans. Innan han kom ur bilen minns han att han hade svårt att få luft.

– Innan jag tuppade av på gatan lyckades jag få av mig bältet och öppna bildörren. Jag kunde inte andas. När jag sen vaknade upp på förstod jag inte vad som hände de första 30 sekunderna, allt jag tänkte var lever jag eller är jag död, säger Ersan Eminov.

Hur det har gått med den andre föraren vet han inte. Själv är han mest glad att inte något värre inträffade.

– Nu är jag på sjukhuset. Det gör ont att andas och jag har smärtor i bröstet och i ryggen men annars mår jag bra. Jag är väldigt glad att jag lever, säger han.

Uppdatering 13.00

Stefan Edin, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Västernorrland, berättar att föraren som ses som ansvarig för krocken kan komma att åtalas för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, olovligt brukande och vållande till kroppsskada.

– Han är väldigt ung men utredningen kommer att gå till som den brukar göra. Han är straffmyndig och förhör kommer att hållas. Han kommer också att få en offentlig försvarare och om han vill kommer hans föräldrar närvara, säger han.

Stefan Edin var inte på plats vid olyckan i natt men tror att hastigheten varit hög.

– Min bedöming tyder det på att det har gått fortare än 50 km i timmen, säger han.

Mer läsning

Annons