Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt hög polisnärvaro vid Navet

/
  • Arkivfoto Jan Olby   Ordningsläget vid Navet har blivit bättre.

Ordningsläget är under kontroll men det kan förbättras.
Den summeringen gör både kommunen och polisen när det gäller Sundsvalls busstation Navet. Ordningsvakterna togs bort för tre månader sedan och Navet är nu helt och hållet polisens ansvar.

Annons

Inför sommaren 2014 gjorde Sundsvalls kommun en extra satsning på säkerheten och ordningsfrågan vid busstationen Navet. Kommunen satsade 100 000 kronor i månaden för att initiera ett projekt med patrullerande ordningsvakter vid den centrala busstationen.

Projektet visade sig vara effektivt och förlängdes i ett par omgångar. Sedan den 1 april i år finns dock inga speciella ordningsvakter för Navet. Polisen har fått förändrade arbetsrutiner som gör att myndigheterna bedömer att extra vakter inte behövs längre.

– Det har blivit betydligt lugnare vid Navet under det senaste året och den trenden håller glädjande nog i sig. Ordningsvakterna gjorde ett bra jobb och nu har även polisen ökat sin närvaro i området runt busstationen, säger Gunnar, säkerhetschef vid Sundsvalls kommun.

Den nya lokalpolisområdeschefen Josef Wiklund håller med om att ordningsvakterna behövdes och att ordningsläget har förbättrats avsevärt:

– Inom polisen har vi omprioriterat resurser och fått fler patrullerande poliser vid Navet. Vi ska ha fortsatt hög prioritet där.

– Just nu har vi läget under kontroll, men vi kan bli ännu bättre, säger Josef Wiklund.

Mer läsning

Annons