Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt strid mellan Polarna och socialtjänsten

/

Ordkriget mellan organisationen Polarna och socialtjänsten i Sundsvall fortsätter. Socialtjänstens försök till gemensamt uttalande misslyckades kapitalt.

Annons
Efter ett möte med kommunledningen den 7 juni, tycktes konflikten vara utredd. Men efter träffen har Polarna gått till fortsatta hårda attacker mot socialtjänsten i flera insändare.
Polarnas ordförande Anne-Marie Wilhelmsson förklarar att insändarna skrevs före mötet, men hon står för den kritik som förs fram.
Nu hoppas Wilhelmsson på ett \"bollplank\", en speciell person i kommunen, som ska reda ut motsättningarna.
Vi blev lovade en sådan person av kommunalrådet Ewa Back vid mötet. Det ska vara någon som vi kan vända oss till när vi inte kommer överens med socialtjänsten, säger hon.
Kjell-Arne Sköldh, chef för individ- och familjeomsorgen, försökte få Polarna med på ett gemensamt uttalande att i fortsättningen prata direkt med varandra och inte via media.
Men en formulering om att Polarna skulle \"beklaga\" en av de senaste insändarna blev för mycket. Polarna sa nej till det gemensamma uttalandet.
Nu är positionerna låsta.
Polarnas Christer Gillgren och kommunens fältassistent Anders Fagerholm har sedan länge olika uppfattningar om missbruksläget i kommunen. Polarna anklagar också socialtjänsten för att aldrig besöka föreningens arrangemang Polarlördag.
Det stämmer inte. Vi har koll på vad som händer, även om vi inte är därinne så ofta. Eftersom det ofta är lugnt på Polarlördag så satsar vi vårt arbete på besvärligare miljöer, säger Kjell-Arne Sköldh.
Han väljer nu att inte ta några fler initiativ i konflikten.
Vi fortsätter att arbeta som tidigare. Vi samarbetar med många andra till exempel under skolavslutningen till veckan, säger han.

Mer läsning

Annons