Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollscupen för HVB-hem lockade många: "Var tvungna att tacka nej till flera lag"

Alla HVB-boenden i Västernorrland för ensamkommande ungdomar hade fått en inbjudan. Intresset för fotbollscupen var så stort att arrangörerna tvingades tacka nej till flera lag.

Annons

Se TV-inslag här:

Inbjudan till fotbollscupen gick ut till HVB-hemmen i Västernorrland och riktade sig till ensamkommande ungdomar mellan 13 och 21 år. Taket var satt till 16 lag och det fylldes snabbt. Målet var att skapa gemenskap och samhörighet mellan de olika hemmen i länet. Det var andra året som cupen arrangerades och tanken är att köra den varje år. Musa Keita jobbar till vardags på ett av Sundsvalls kommuns boende Estonte. Idag är han en av tre cupansvariga.

– Intresset har varit jättestort. Vi var tyvärr tvungna att tacka nej till flera lag, säger han.

Från Sundsvall medverkar sex lag från Estonte och flera lag från privata boenden. För Mahdi Wafai är det andra året han är med i cupen. I fjol förlorade hans Estonte -lag mot Ånge i finalen. Lördagens matcher började bra. Laget vann första matchen med 2-1. Han är försiktigt förhoppningsfull om laget ställs mot Ånge i år,

– Vi ska försöka vinna, säger han.

Ungdomarna får genom cupen möjlighet att hitta nya kompisar och knyta nya kontakter. För Mahdi Wafai har sommarledigheten precis börjat. Han har flyttat till en träningslägenhet som han delar med två andra killar. 18-åringen, som har varit i Sverige i två år, har precis avslutat ett fyra veckor långt sommarjobb på ett äldreboende. Till hösten ska han läsa upp betygen och drömmen är att bli barägare.

– Det verkar vara ett bra jobb. Man får träffa olika människor.

Mirwais Golami, Mehdi Iskandari, Mahdi Wafai, Sade Askar och Amahadari Zerai fån Estonte laget Stöd och träning  hoppas på vinst i år.

Läs också: Integration i verkligheten – vill skapa hopp ute på boendena

Läs också: Ordnar fotbollscup över alla gränser

Läs också: Alla i naturen – ny satsning för integration i Timrå

Mer läsning