Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidsbaren om den digitala revolutionen

Föreningen Framtidstanken ställer frågan om hur vi möter den fjärde tekniska revolutionen. Ledande experter och fyra gymnasister medverkar i debatten.

Annons

Tankesmedjan Framtidstanken vill skapa opinion om framtiden i Norrland. Under tisdagskvällens debatt på Knaust kommer en panel bestående av forskare, IT-entreprenör och journalist att medverka.

Per Ödling kommer att inleda. Han är professor i informatik på Lunds Universitet och kommer ursprunligen från Örnsköldsvik.

– Han är en av Sveriges ledande expert när det gäller den nya digitala revolutionen, säger Tomas Melander, ordförande i föreningen.

En panel med fyra elever från Hedbergska gymnasiet kommer även att medverka.

– Det är väldigt roligt att ha dem här. Det unga efterfrågar i framtiden kommer tekniken att ta fram, säger Tomas Melander.

Eleverna från Hedbergska skolan som medverkar är Andreas Mattsson, Frida Olsson, Anna Graeve och Elias Högström

Temat för diskussionen är Norrland fyra punkt noll! Hur möter vi den fjärde tekniska revolutionen? Tankesmedjan befarar att 35-45 procent av alla alla jobb som vi är vana att se i dag kommer att vara borta om 20 år i det digitaliserade samhället.

– Apparna är bara början. Det är både intressant och skrämmande. Det leder till en långtgående robotisering i samhället. Men naturligtvis finns det möjligheter i det här, säger Tomas Melander.

Moderatorer för debatten kommer att vara Kjell Carnbro och Tomas Melander.

Mer läsning

Annons