Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frihet och naturnära ställplatser lockar

/

Det råder delade meningar om sommaren verkligen är här, men husbilsägarna har i alla fall tagit sig ut på vägarna och hittat fram till ställplatserna kring Kustvägen.
– Jag är överraskad att det är så många som tagit sig hit, säger Ulf Broman, projektledare för Kustvägen.

Annons

Kustvägen blir allt mer populär och har hittats igen av såväl svenskar som tyskar, tjecker, holländare och norrmän. Längs den sju och en halv mil långa vägen har det byggts upp fler parkeringsplatser och toaletter, allt eftersom efterfrågan har ökat.

– Folk vill stå ute i naturen och vi har märkt att behovet av toaletter har ökat. Därför har vi byggt upp fyra stationer för husbilarna där man kan fylla på färskvatten och tömma latrinen. Dessutom har en sträcka på fyra mil fått en nyasfaltering vilket har varit mycket uppskattat, säger Broman.

Kustvägen går just nu från Mellanfjärden till Svartvik, men det finns planer på mer stadsnära ställplatser.

– Vi har visioner om att ordna en stadsnära ställplats söder om hamnen, men ingenting är ännu bestämt. Ju fler turister som tar sig till vår stad desto fler arbetstillfällen blir det, säger projektledaren Ulf Broman.

Just nu är hamnen i Galtström en av de mest populära platserna att campa på och Lars Nilsson från Åkers styckebruk är en av dem som hittat dit.

– Vi var här för något år sedan för att övernatta och då fanns det inga toaletter. Nu har de verkligen fixat till allt, det är perfekt, säger Lars.

Hans husbilsgranne Tommy Rahmquist från Timrå håller med.

– Tjusningen med husbil är att man bara kan stanna på fina platser när man vill, men man vill gärna tömma latrinen, därför är det här perfekt. På en vanlig camping får man inte välja vart man ska stå, där blir man oftast tilldelad en plats. På så vis är det mycket mer frihetskänsla med de här ställplatserna, säger Tommy.

Mer läsning

Annons