Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frilanskollektivet Kreativet flyttar till nya lokaler på Kolvägen

/
  • Frilanskollektivet Kreativet framför sin nya lokal på Kolvägen. Petra Berggren, Christel Schröder, Ulrika Alenius, Fredrik Nilsson och stående i dörröppningen Jessica Eriksson.
  • Det finns många kreativa arbetsplatser i lokalen.

Idén är att skapa ett kreativt frilanskollektiv – för småföretagare.
– Vi samlar idéer, bollar offerter eller så kan man behöva någon som sparkar på en när man ser låg ut, säger fotograf Petra Berggren.

Annons

Hon och trädgårdsdesignern Jessica Eriksson har drivit frilanskollektivet Kreativet ihop i drygt 3 år.

Nu har de växt ur sin gamla kostym och behöver en större plats för idéer och kreativitet tillsammans med fler arbetskamrater. De har flyttat från ett litet kontor på Rådhusgatan i centrala Sundsvall till Eurokakel-huset på Kolvägen 10, intill de gamla lokstallarna vid Landsvägsallén.

– Jag har mycket samarbete med ägarna till Eurokakel och i ett års tid har jag tjatat på att få hyra den här lokalen. Vi tror att den här stadsdelen kommer att blomstra, nu när det byggs fler bostäder som gör att Stenstan kommer att växa mot hamnen, säger Jessica Eriksson.

I de nya lokalerna har tjejerna möjlighet att hyra ut 8-10 arbetsplatser och de har redan fått flera nya jobbarkompisar som till exempel Ulrika Alenius som är mediestrateg med ett förflutet på TV4.

– Jag är i uppstarten med ett nytt bolag och att höra till ett sammanhang i ett kollektiv har stor betydelse, säger hon.

Det kreativa gänget beskriver lokalen som ett toppenläge i ett av stans coolaste hus, där de ska kampera ihop med foto, trädgård, ord, musik, teknik, inredning och grafisk design.

– Att kunna samarbeta, dela kontaktnät och hjälpa varandra är fantastiskt. Egentligen har vi blivit en liten byrå – utan att det var meningen, säger Petra Berggren.

Utanför ser lokalen inte mycket ut för världen, men Jessica Eriksson ser möjligheterna:

– Tänk en bänk, en massa växter och en kopp kaffe utanför den där entrén, det blir grymt.

Innanför dörrarna i den gamla industrilokalen möts man av en grå värme och smakfulla inredningsdetaljer.

– Jessica kommer med idéerna, sedan hjälps vi åt att få det hemtrevligt så att alla ska trivas - både vi och kunderna, säger Petra Berggren.

På väggen hänger ordningsregler som Petras lille åttaåriga son Kian har skrivit. Första regeln är:

– Bjud inte hit någon som du inte skulle bjuda hem.

Mer läsning

Annons