Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fröken Medelpad släpper erotisk deckare

/

Ett överraskande möte med deckardrottningen MariJungstedt fick henne att våga skriva.
Nu släpper Gabriella Ullberg Westin, med förflutet som Fröken Medelpad, en erotisk deckare – som utspelar sig i Hudiksvall.

Annons

Drömmen om att någon gång skriva en deckare hade funnits länge. Men ett alldeles speciellt möte med Mari Jungstedt fick henne att göra verklighet av drömmen.

– Det var en helt fantastisk grej. Jag var med min familj på Kanarieöarna och min man ville överraska mig eftersom jag fyllde 40. Vi åkte till en by och han placerade mig på en parkbänk. Sedan ser jag en mörkhårig kvinna komma emot mig och fråga om jag var Gabriella. Det var Mari Jungstedt som tog mig under armen och frågade om jag ville få författartips på hennes takterrass, säger Gabriella.

Hennes man hade tagit kontakt med deckardrottningen, som tyckte att överraskningen var så gullig att hon tackade ja.

– Jag var helt starstruck så jag hörde knappt vad hon sa, men ett tips jag verkligen tog till mig var att inte fundera så mycket, utan bara sätta i gång och skriva.

Den 22 oktober släpps debutboken "Ensamfjäril", som är en kriminalroman med erotiska inslag. Enligt Gabriella finns det en stor nyfikenhet kring den här typen av litteratur efter succén med Femtio nyanser-triologin.

– Jag har alltid saknat kriminalromaner med erotiska inslag. Ofta får man följa karaktärernas privatliv, men sedan kommer det till en punkt där det tar slut. Jag tror att det finns en stor underhållningspotential i den här typen av litteratur.

Gabriella Ullberg Westin kommer från Hudiksvall och boken, som handlar om mordet på Sveriges bästa fotbollsspelare, utspelar sig också i hennes gamla hemstad.

– När man är debutant med heltidsjobb och två barn så har man inte så mycket tid att läsa på. Därför är ett tips att skriva om miljöer som är bekanta, säger hon.

I dag bor Gabriella i Stockholm och jobbar på ett telekomföretag. Sin högskoleutbildning läste hon däremot i Sundsvall på 90-talet. Under samma period utsågs hon till Fröken Medelpad.

– Det var en kul grej på den tiden. Min mormor och morfar var dessutom från Ånge. Så Medelpad finns i mitt hjärta, säger hon.

Mer läsning

Annons