Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart när Rackartygarna intog Sundsvall – ungdomar fick testa extremsport

På onsdagen fick Sundsvall besök av ett populärt gäng. Rackartygarna ordnade en aktivitetsdag för alla unga som ville prova på extremsport som parkour och slackline. "Ungdomarna får testa på något annat än fotboll och de andra vanliga sporterna", säger Martin Agerstig, en av gruppens fem medlemmar.

Annons

De är hemmahörande i Huddinge, extremsportgänget Rackartygarna, och just nu reser de runt till fyra olika städer för att fixa en rolig aktivitetsdag för barn och ungdomar. Sundsvall var Rackartygarnas andra stopp på turnén och att det blev just här var på stadens ungdomars egna önskan.

– Vi frågade på Instagram vilka städer kidsen ville att vi skulle komma till i sommar och Sundsvall var en av städerna som fick flest kommentarer, säger Martin Agerstig.

En av Rackartygarna med vågade trick. Gruppen består av Rasmus Frisk, Niklas Bjelvén, Jimmy Olsson, Martin Agerstig och Olle Lundqvist och truppen hade under onsdagen utökats med gäster.

Rackartygarna är populära på Youtube och har haft över 47 miljoner visningar på sina klipp. Wakeboard, klipphoppning, BMX och trial hör bland annat till gängets avancerade utföranden.

De barn och ungdomar som under onsdagen var förbi Norrmalm kunde bland annat få prova på studsmattor, skaterampen och allt blandades med en hel del bus. Rackartygarna var givetvis själva med och visade sina talanger.

Ett populärt inslag var en uppblåsbar airtrack där det voltades och hoppades flitigt. Martin Agerstig uppskattade att det skulle komma runt 1 000 besökare under dagen.

– Dagen avslutas med en stor show. I den presenterar vi vårt fusiontrick, säger Martin Agerstig.

Filip Agerstig fick fatt i en keps under ett hopp.

Under showen visade Rackartygarna vad de gick för med höga hopp och avancerade trick i ledning av Olle Lundqvist på mikrofon. Publiken var full av barn och ungdomar som trängdes framför stängslet.

– Under en fantastisk dag som denna har vi trick för flera timmar, sa Olle Lundqvist innan showen avrundades efter en dryg halvtimme.

Extremsportarna Rackatygarna besökte Sundsvall under onsdagen och bjöd på aktiviteter och show.

Gymnasten Jonas Nordfors tog höjd.

Under showen bjöds det på många galna hopp och trick.

Mer läsning