Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt hus inför körfest

/

Kjell Lönnå och hans körer har ett 40-tal konserter inplanerade runt om i landet för 2015. Men årets första konsert blir i Stadshussalongen i Sundsvall.

Annons

På lördag bjuder Kjell Lönnå och de tre körerna KFUM-kören, Kammarkören och Confetti Sundsvallsborna på två konserter i Stadshussalongen, och intresset för körfesten är stort.

– Biljetterna tog slut flera dagar i förväg, så nu har vi två fulla hus. Det är jätteroligt att så många vill komma och lyssna på oss, säger den outtröttliga dirigenten Kjell Lönnå.

Vad kan publiken vänta sig på lördag?

– Det blir ett lite annorlunda upplägg. I stället för att körerna sjunger varannan låt, eller sjunger tillsammans, så får varje kör framföra en egen minikonsert på 30 minuter var, berättar Lönnå.

Föreställningarna kommer att vara helt gratis, i stället hoppas man att publiken kommer att visa sin uppskattning genom att skänka en slant till en insamling till förmån för verksamheten Slink in.

– Vi har haft mycket samtal och funderingar kring tiggare och andra människor i nöd. Vi vet att det finns många människor i stan som inte har så mycket till hem eller tillgångar, och därför vill vi stötta Slink ins arbete för de här människorna, säger Kjell Lönnå och fortsätter:

– Så vi hoppas helt enkelt att vår publik är lite generösa och hjälper till att stödja de som har det svårt.

Mer läsning

Annons