Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra anställda på Miun polisanmälda – misstänks för mutbrott

Mittuniversitetets har polisanmält fyra medarbetare på IT-avdelningen på universitetet. Detta då de misstänks för mutbrott genom att ha tagit emot teknisk utrustning.

Annons

De fyra medarbetarna på IT-avdelningen misstänks för mutbrott genom att de ska ha mottagit teknisk utrustning av en utbildningsleverantör. Det rör sig om tekniskt utrustning värd mellan 2 000 och 5 000 kronor per person. Det misstänka brotten ska ha skett i samband med utbildningstillfällen i december 2016 och mars 2017.

– Det är väldigt tråkigt att vi tvingas till den här åtgärden, men det är vår skyldighet att låta polisen utreda misstankarna. Vi har inte dömt någon, men situationen är allvarlig och riskerar att påverka förtroendet för oss som myndighet, säger Arne Wahlström, chefsjurist på Mittuniversitetet i ett pressmeddelande från Mittuniversitetet.

För Plus-kunder: Miun-anställda utreds för mutbrott – universitetets chefsjurist: ”De kommer inte stängas av”

Ärendena upptäcktes efter att Riksrevisionen uppmärksammade att en leverantör som förekommit i liknande ärenden, där mutbrott misstänks, också ha levererat tjänster till Mittuniversitetet. Efter en intern utredning beslutades det att polisanmäla fyra medarbetare.

– Flera liknande fall har upptäckts hos andra myndigheter det senaste året, men mig veterligen har vi aldrig tidigare varit i den här typen av situation. Det är ytterst beklagligt för oss och för de inblandade, säger Arne Wahlström i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons