Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gångbro rasade utanför affär i Stenstan – kvinna föll ner i grop

Vid 13.30-tiden på fredagen föll en äldre kvinna ner i en grop efter att en gångbro gett vika mitt inne i stenstan, i Sundsvall. Kvinnan fördes till sjukhus efter händelsen.

Annons

TV: Se vår livesändning från platsen, med ett vittne till händelsen

Räddningstjänsten och ambulans larmades till platsen för att ta hand om kvinnan, som enligt uppgift ska vara i 70-årsåldern.

– Vi är där just nu. Det ska vara någon grop som man har grävt på Storgatan och en tillfällig bro har gett vika. En person har ramlat i gropen, säger Örjan Stenlund, inre befäl vid räddningstjänsten.

Kvinnan ska ha brutit en fotled, enligt polisen.

Vittnet Nicky Andersson såg när gångbron släppte från kanten på affären, och hur kvinnan som stod på bron föll ner i en 1,5 meter djup grop.

– Hon började skrika på hjälp på en gång så jag sprang dit, och sen sprang en annan man dit för att hjälpa henne, säger Nicky Andersson.

Nicky Andersson.

Nicky la sin jacka under kvinnans huvud innan hon började plocka bort stenar så att de inte skulle falla ner på kvinnan.

Flera människor samlades runt gropen för att se vad som hänt.

– Det var många som gick fram hela vägen för att titta ner, och som inte visste vad de skulle göra. De flesta var ganska chockade, säger Nicky Andersson.

Räddningstjänst, polis och ambulans kom till platsen, och kvinnan fick vård av ambulanspersonal innan hon fördes till sjukhus.

[+] Uppföljning: Kvinna föll ner i en grop i stenstan – polisen om allmänhetens insats: "Bra civilkurage"

Läsarbild.

Mer läsning