Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gick bärsärkagång och slog sönder inredning och bil – nu döms han för skadegörelse och hot

En man i 30-årsåldern från Sundsvalls kommun döms för olaga hot, skadegörelse och ringa narkotikabrott.

Annons

Mannen har varit i luv med lagen tidigare. I domen redovisas att mannen återfinns i belastningsregister inte mindre än sex gånger.

Nu döms han återigen efter att ha slagit sönder bland annat en ytterdörr, en postlåda, två stolpbelysningar, en pulka, en sop, en backspegel och två rutor på en bil, samt kastat sönder ett satellitinstrument, en ipad, en fönsterruta och ett köksbord hos ett par i Sundsvalls kommun. Händelsen skedde i december 2016.

Parets försäkringsbolag har i anslutning till åtalspunkten om skadegörelsen begärt skadestånd av mannen med 33 250 kronor, för allt som försäkringsbolaget ersatt paret med gällande trasig egendom.

Förutom skadegörelsen hos paret har han även hotat mannen i hemmet. Den dömde har samma dag som han gick bärsärkagång i parets hem fällt yttranden innebärande att han skulle döda mannen som han var hemma hos.

Den dömde har en historia av missbruk bakom sig och döms även för ringa narkotikabrott efter att han blivit testad med tetrahydrocannabinolsyra i blodet, som är narkotika.

Mannen har har erkänt skadegörelse och ringa narkotikabrott, men har förnekat till olaga hot och har även motsatt sig att betala skadestånd till mannen och försäkringsbolaget.

Tingsrätten anser att den saknar skäl att ifrågasätta de uppgifter som försäkringsbolagets företrädare har lämnat angående skadans storlek. Den dömde mannen ska därför betala skadestånd till försäkringsbolaget med begärda 33 250 kronor.

Han döms nu vid Sundsvalls tingsrätt till skyddstillsyn och ska även betala 12 400 kronor i skadestånd till mannen som han hotade.

Mer läsning

Annons