Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF:s lagkapten efter stjärnsmällen i Borås: "Det här är den tuffaste perioden vi har haft som grupp"

Efter stjärnsmällen på Borås Arena konstaterar lagkapten och målvakten Tommy Naurin: – Alla lag kommer i svackor. Vi genomgår ett stålbad just nu. Den här perioden är den tuffaste vi har haft som grupp.

Annons

Det blev en kväll som GIF Sundsvall vill glömma och som Issam Jabeli vill minnas.

Det blev 4–0 till Elfsborg.

4–0 efter att tunisiern och nyförvärvet från Värnamo stod för ett tvätt äkta hattrick i andra halvlek.

Som tur var slutade det där.

Tränaren Roger Franzén var besviken och hans analys var skoningslös efter nederlaget på Borås Arena.

– Ja, Elfsborg var bättre i spelets alla delar. Ser vi till matchen gör vi ingen bra prestation. De har ett bättre passningsspel, är bättre i duellspelet, är bättre i det fasta situationerna ...

GIF Sundsvall sliter ont för stunden.

Svackan är påtaglig. Det läcker bakåt och råder eldavbrott framåt. Inte en allsvensk fullträff på 336 minuter och topplagen radar upp sig efter varandra i spelschemat.

Lagkaptenen Tommy Naurin:

– Vad ska jag säga? Vi åker på många omställningar och det mod vi hade i våras har blivit till ett övermod. Vi är en ond spiral i en sämre fas.

Är du orolig?

– Vi är i en obekväm situation. Alla lag kommer i tuffa perioder och vi genomgår ett stålbad just nu. Den här perioden är den tuffaste vi har haft som grupp.

– Det är skit just nu, men jag är rätt bra på att inte måla fan på väggen. Efter tre omgångar i Allsvenskan var det kris i Malmö FF.

Hur ska ni komma upp ur gropen?

– Vi har det material vi har och vi kanske måste titta på om vi ska spela en annan sorts fotboll. Men det är fråga för de överordnade som tar det slutgiltiga beslutet, även om vi spelare är en grupp som ska vara med att bidra. Samtidigt är det mycket känslor nu efter den här brakförlusten på Borås Arena, säger Tommy Naurin.

GIF Sundsvalls målvakt Tommy Naurin fick släppa fyra bollar förbi sig på Borås Arena.

Tränaren Roger Franzén säger ungefär samma sak på frågan om att göra förändringar.

– Klart att vi måste titta på saker och ting, men det är ingenting som vi analyserar här och nu, säger Franzén.

– I morgon (tisdag) kommer vi ha en genomgång och diskutera genom matchen med laget. Samtidigt som kommer alla lag i svackor och vi är inne i en period då vi möter flera topplag.

På söndag kommer exempelvis serieledaren Malmö FF på besök till Norrporten Arena, men där emellan väntar BKV Norrtälje i Norrtälje på torsdag i cupen.

Mer läsning

Annons