Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF Sundsvalls försäljningar värda runt tio miljoner: "Aldrig varit så framgångsrika"

Först Joakim Nilsson till IF Elfsborg, sedan Rúnar Sigurjónsson till Grasshoppers och nu Pa Dibba till Hammarby. Tillsammans har dessa försäljningar inbringat runt tio miljoner kronor för GIF Sundsvall. "Ett fint facit, vi har aldrig tidigare varit så framgångsrika", kommenterar sportchefen Urban Hagblom.

Annons

Efter storförlusten mot Östersund i lördags eftermiddag bekräftade Pa Dibba att det blir en övergång till hans ungdomsklubb, Hammarby IF, och att matchen på Jämtkraft Arena var hans sista i GIF-tröjan.

Under måndagen var flytten tillbaka till Stockholm definitiv för den 29-årige forwarden, som också gjorde sin första träning med nygamla klubben Hammarby.

Läs också: Hammarby bekräftar: Dibba klar – så långt är kontraktet

– Det är bara att önska Pa lycka till. Det är egentligen en fantastisk saga, han kom ju till oss från Brandbergen i division III och sedan dess har han på fem-sex år utvecklats till en toppspelare i Allsvenskan och även blivit landslagsman (Gambia), konstaterar GIF Sundsvalls sportchef, Urban Hagblom, nöjt.

– Redan tidigare finns flera exempel på spelare som gått vidare från oss eller via oss till större klubbar eller till ett proffsliv utomlands och det gör att det skapas en bild av att Sundsvall bjuder på en bra miljö att utvecklas vidare i, fortsätter Urban Hagblom, som dock inte vill kommentera några siffror när vi spekulerar om nivån på övergångssumman i "Dibba-affären".

Det mesta pekar dock på att den senaste övergången inbringade bortemot 1,5 miljoner kronor.

Men Dibba är inte ensam. Bara i år har trion Joakim Nilsson (Elfsborg), Rúnar Már Sigúrjónsson (Grasshoppers) och Pa Dibba (Hammarby) sålts vidare och sammanlagt beräknas Giffarna ha tjänat runt 10 miljoner kronor – och plötsligt ser ekonomin, som varit erkänt svag, bättre ut.

Trots att kontrakten var utgående.

– Vi har aldrig tidigare varit så framgångsrika på det här området, men vi jobbar vidare och måste ju försöka investera i nya spelare också.

Där var Mauricio Albornoz en pusselbit. Nahir Besara kan vara en annan.

Läs också: Han kan bli GIF:s nästa värvning – offensiv mittfältare på besök i Sundsvall

Mer läsning