Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädje när Bergsåkers skola hade inflyttningsfest

/

Det var stor glädje när Bergsåkers skola hade en glassig inflyttningsfest i samband med skolstarten.
– Rent verksamhetsmässigt är det här ett stort lyft för oss, säger Yvonne Söderberg, rektor för årskurs 3–6.

Annons

Bergsåkers skola invigde nya klassrum och även matsalen har fått en rejäl ansiktslyftning i och med att tredje etappen av skolans renovering är färdig. Tidigare har hemkunskapslokaler samt den gamla stenskolans bild- och slöjdsalar blivit klara. Nu har man byggt en ny del mellan två befintliga skolbyggnader, vilket ger både en bättre arbetsmiljö och bättre logistik.

– Just nu känns det helt underbart. Eftersom jag har varit med i processen så länge har det ibland känts som om det här aldrig blir av, säger en strålande glad Yvonne Söderberg.

Hon berättar att skolan fick sina "provisoriska" baracker någon gång i slutet på 60-talet och början på 70-talet.

– Men de blev ganska permanenta. Och nu har vi dem som evakueringsbaracker medan vi flyttar runt verksamheten. Sen ska de rivas under 2015, säger hon.

Vad betyder de ny lokalerna för skolan?

– Det här betyder enormt mycket. Det är inte bara lokaler som betyder något i skolan, men det är viktigt att de är ändamålsenliga. Och sen att vi får lärarna samlade det har också stor betydelse, än att man sitter i olika hus, fortsätter Söderberg.

Ett blågult band klipptes av, skolbarnen dansade loss och till slut fick eleverna även en skruvad och färgsprakande glass.

Vid de följande två etapperna i ombyggnaden ska man ta itu med expeditionen samt skolsalar för NO och musiken.

Mer läsning

Annons