Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjeyra när årets första studenter nådde trappan

Med blommor och blader var det återigen dags för sistaårseleverna att springa ut på trappan. Plusgymnasiet, Realgymnasiet och Skvaderns gymnasieskola var först ut att fira årets studenter.

Annons

För 12:e året i rad tog sistaårselever adjö av Skvaderns gymnasieskola. 157 elever i sex olika klasser fick hålla extra hårt i mössan i den kraftiga vinden, men det stoppade inte det goda humöret.

– Det känns jättebra. Nu ska jag ta ett sabbatsår och jobba och resa, säger Elin Söderlund, som gick ur naturprogrammet.

Barndomsvännen Alva Larsson togs emot av nära och kära och hade svårt att ta in situationen.

– Det känns konstigt och går inte riktigt att förstå. Men nu ska jag fira med min stora släktskara och sedan vara med kompisar, säger hon.

Se även: Studentyran på Realgymnasiet – här är de glada ögonblicken

Studenter från naturvetenskapsprogrammet var först ut på trappan efter att ha vunnit Klassikern, tävlingen då eleverna vinner poäng i deltävlingar under årets gång för att få äran att gå ut först.

Rektor Jan Kibe var nöjd med det traditionsenliga firandet.

– Vi har ätit lunch, hållit tal och delat ut stipendier. Två elever fick Rotarystipendier vilket känns jätteroligt, ett bra bokslut, säger han.

Läs mer: Här slåss studenterna om förstaplatsen på trappan – vaganttävlingen avgjord

För Plusgymnasiets räkning gick 49 elever ut på trappan på Villa Marieberg.

– Förra året åkte studenterna båt men vi fick önskemål om förändring och i år var vi på Villa Marieberg i stället. Hela dagen har varit fantastisk, säger rektor Kia Oskarsson.

Realgymnasiet lät sina studenter springa ut från Stadshuset och möta de väntande familjerna på Stora torget. Därefter väntade de dekorerade lastbilsflaken som traditionsenligt körde runt centrum i samspel med Plusgymnasiets studenter.

Mer läsning