Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God uppslutning på Stöde marknad trots svajigt väder: "Bästa är att det finns karuseller"

Brända mandlar, karuseller och ballonger var bara några av sakerna som erbjöds under Stöde marknad. Trots ett ostabilt väder hade besökarna mycket att uppskatta under lördagen.

Annons

Doften av varma chips och hembakt godis fyllde luften när runt 3 000 personer besökte Stödes årliga marknad. Parkeringsplatsen på andra sidan gräsmattan var full med bilar och runt området hördes både musik och dånande från karuseller. Under dagen kunde barn och vuxna i alla åldrar äta och dricka gott, shoppa i stånd, spela på lyckohjul och äta sockervad runt om på marknadsplatsen. Lars-Erik Krokvik var en av de som sålde varor och även om han inte var helt nöjd med vädret tyckte han att publikuppslutningen var bra.

– Det har inte varit jättevarmt men vi har ju fått ett skapligt väder, åtminstone nu under dagen och då har det ju varit en hel del människor här, säger han.

Lars-Erik Krokvik sålde kläder. Det var andra gången han stod och sålde på Stöde marknad.

Madelene kom till Stöde hela vägen från Värmland. Hon var på besök med sonen Lukas och syskonbarnet Cajsa. För henne var det första gången på marknaden och hon trivdes med utbudet.

– Det är rätt så litet men det gillar jag. Då blir det inte så svårt att välja, sa hon.

För Cajsa var det däremot inte första gången på marknaden.

– Jag bor här i Stöde så jag har ju varit här förr. Det bästa är att det finns så mycket saker och karuseller här. Allt är bra med det här, säger hon.

Från vänster: Cajsa, Madelene och Lukas.

En annan som var på besök under lördagens festligheter var Caroline Näslund. Även hon uppskattade evenemanget. Att pojkvännen Jens dessutom bor i området är ett stort plus.

– Ja det är ju så klart det bästa. Men det är kul att gå omkring att titta också. Ibland hittar jag lite allt möjligt säger hon.

Caroline Näslund är en som brukar hitta lite saker när hon tittar runt i de olika stånden.

Vädret inleddes lovande med en hel del sol men ersattes under eftermiddagen med blåst och regn. De sista besökarna lämnade stånden just innan stängningsdags när regnet öste ner över Stöde. På söndagen fortsätter marknaden med start 11.00.

Mer läsning

Annons