Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannarna blev inte informerade om den omfattande branden: "Det blev en chock"

Intill den brinnande byggnaden i Kvissleby finns gamla trähus. Patrick Hult med familj bor i ett av dem och de märkte inget av branden förrän i morse. "Vi hörde inget och ingen knackade på för att informera oss", säger han.

Annons

Så var ST:s liverapportering om Storbranden i däcklagret

Det blev en oväntat start på sonen Alfreds födelsedag. I morse upptäckte familjen att det brann i däcklagret strax bortanför Patrick Hult och familjens hus.

När Patrick Hult vaknade i morse var det inte bara sonen Alfreds tredje födelsedag. Efter att ha loggat in på Facebook vid sjutiden såg han att det brann i däcklagret strax intill huset.

– Det blev en chock. En släkting som bor en bit bort hade ringt vid fyratiden men jag klickade bort samtalet. Det kommer jag inte att göra nästa gång. Alla hade koll på branden utom vi, säger han.

Läs också: Däckhotellet helt nedbrunnet: "Vi inriktade oss tidigt på att förhindra spridning av elden"

Röken från branden har blåst åt ett annat håll än över familjens och de andra grannarnas hus. Enligt Räddningstjänsten var det därför de valde att inte knacka på.

– Vi blev väldigt rädda först. Det känns läskigt att man kan sova igenom det här. Vi har ju småttingar och tung rök är inte bra om det skulle ha kommit in. Men vi litar på att Räddningstjänsten har koll och att det var därför de inte kontaktade oss, säger Patrick Hult.

Gabriella Grandins sambo såg branden genom fönstret vid 02-tiden.

Läs också: Räddningsledaren om branden i däcklagret: "Väldigt stor risk att branden skulle spridas"

Gabriella Grandin bor i huset bredvid familjen och var en av de som larmade till 112.

– Min sambo såg genom fönstret att byggnaden stod i full brand och ropade till mig. Det smällde ibland av däcken som exploderade och gnistor flög upp. Vi var ute till omkring 04-tiden och tittade, säger hon.

Läs också: Storbrand i däcklager i Kvissleby – närboende uppmanas hålla sig inomhus

Under natten samlades en hel del människor från området på brandplatsen. Gabriella Grandin såg bland annat hur bilen som stod nära den brinnande byggnaden fattade eld av värmen från branden.

– Vi var lite rädd för spridningen med tanke på gnistorna, men vi litade på brandmännen, säger hon.

Lågor syns fortfarande på platsen och det kan brinna i däcken och bråtet i flera dagar.

Mer läsning

Annons