Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratis kaffe för alla anställda – väntas kosta socialnämnden miljonbelopp: "En självklarhet"

Efter att gratis kaffe inte varit verklighet för alla kommunanställda beslutades det om en ändring i våras. Då fanns det ingen tidsplan, men sedan den 1 juli behöver inga anställda längre betala för kaffet.

Annons

I maj stod det klart. Alla anställda inom Sundsvalls kommun skulle så småningom få gratis kaffe på jobbet. Detta efter bland annat hemtjänsten och vissa arbetsställen inom socialtjänsten fått avdrag på lönen för för sitt kaffe, medan resten av kommunen fått det gratis, som vi tidigare rapporterat om.

Det togs dock inget beslut om när detta skulle införas. I juni bestämde socialnämden att beslutet om gratis kaffe för alla i kommunen skulle börja gälla den första juli.

– För mig är det en självklarhet att det ska vara lika för alla inom kommunen. Antingen ska alla betala eller ingen. Eftersom det är den verksamhet som jag är ansvarig över som fått betala för sig tycker jag det är jättebra att det är nu infört, säger Malin Larsson (S), ordförande för socialnämnden.

För att ha råd med detta föreslår socialnämnden att deras budget borde öka med en miljon kronor per år.

– Det är vad tjänstemännen har beräknat att det skulle kosta att erbjuda gratis kaffe för de anställda inom socialtjänsten, det berör ju runt 3000 anställda, säger Malin Larsson.

Mer läsning