Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymmets eget lilla småland

/

Svårt att komma iväg och träna som förälder. Inte nu längre. I Sundsvall satsar Sportsgym på lekrum för de små.

Annons

När man har smått hemma är det lätt att det mesta kretsar kring dem på bekostad av vad den egna kroppen kanske skulle behöva.

Träning är för många föräldrar ett bra exempel.

– Det är svårt att komma loss eller hitta en barnvakt när man ska iväg och träna. Man behöver verkligen röra på sig för att vara en pigg och glad förälder, säger Malin Karlstrand, platschef på Sportsgym i centrala Sundsvall.

Åker man ut med familjen till Ikea finns det småland där man kan lämna barnen en stund för att få shoppa i lugn och ro. Men om man vill träna ser det annorlunda ut.

– Jag är själv mamma och för tre år sedan letade jag efter någonstans där man kan träna och ha barnen med sig. Men då fanns inte den möjligheten, berättar Malin Karlstrand.

Nu är läget annorlunda.

På måndag öppnar nämligen Sportsgym ett lekrum för att föräldrar ska kunna ta med sig barnen till gymmet.

– Efterfrågan har varit väldigt stor på den punkten. Visst har man kunnat ta med barnen till gymmet tidigare men det har inte funnits nått för dem att göra. Då blir det svårt att träna och det är inte så kul att titta på mamma när hon tränar.

Från och med måndag har barnen alltså ett eget rum på gymmet där de kan måla, mysa, bygga lego eller titta på film – allt medan mamma eller pappa tränar svetten ur sig.

– Vårt lilla lekrum är för alla barn, från små barn till lite äldre barn. De vuxna leker i gymmet och barnen leker i vårt "kids corner".