Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

/
  • Stefan Westh och kompisgänget är redo för att lussa på veteranmopparna. De hoppas att så många som möjligt vill ansluta till eventet.

Stefan Westh, 24, från Njurunda, som tillsammans med några kompisar ska köra veteranmoppe i tomteklädsel genom stan på Lucia.

Annons

Vad ska ni göra?

– Tanken är att vi ska köra några varv på stan, lussa och göra oss sedda. Sedan kommer vi åka ner till hamnen och dricka glögg och äta pepparkakor. Vi träffas på Nytorget klockan 13:00, iklädda tomtedräkt på veteranmoppe. Jag håller på att göra upp om alla tillstånd nu med kommunen.

Hur många blir ni?

– Än så länge är vi åtta, men det trillar in anmälningar hela tiden via vårt Facebook-evenemang – det blir bara större och större. Vi är ett gäng kamrater, det skulle vara skitkul om vi blev femton personer i alla fall.

Har ni gjort något sådant här tidigare?

– Inte på den här nivån. Vi har åkt genom stan förut, men bara på somrarna. Och vi har en raggarklubb, för bilar, som vi ordnar träffar med och som också varit med i en dokumentär om bilträffen Power Meet.

Hur fick ni idéen?

– Jag kom att tänka på det för två år sedan när vi åkte raggarbil på lucia och då tänkte jag att vi skulle köra veteranmoped i år.

Får vem som helst vara med?

– Ja, har man en veteranmoped och någon form av tomteutstyrsel är man välkommen. Så länge det inte är en vespa eller EU-moppe, går det bra.

Kommer det bli sång?

– Haha, nej, ingen sång – bara ljudet från våra motorer.

Mer läsning

Annons