Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Emil Maxén

/
  • Emil Maxéns bok beräknas bli klar vid nyår om allt går i lås och ges ut någon gång i vår.

, tecknare och frilansande illustratör från Sundsvall, som snart ska ge ut sin första bok.

Annons

– Eller det är egentligen en grafisk novell.

Vad är det - ett seriealbum?

– Jo det kan man säga, det här är som en bok fast i serietidningsformat. Just nu håller jag på med en kampanj för att få ihop pengar till att färdigställa boken via "crowdfunding". Den som vill kan ge en slant och så får de en belöning för det och sitt namn på en tacksida i boken. Hittills har jag fått in 5 500 kronor. Jag behöver 10 000 för att göra klart boken, jag har två kapitel kvar och 37 dagar kvar på kampanjen. Det är en kul grej, ingen förlorar på det. Får jag inte ihop pengarna i tid får folk tillbaka pengarna de satsat.

Vad handlar boken om?

– Den handlar om ett troll som stjäl en säck av en häxa. Säcken visar sig vara magisk och blandar ihop djur, trollet tjänar pengar på att sälja de nya djuren, men häxan kommer på honom. Historien är inspirerad av bland annat Janne Vängman-historier och utspelar sig i ett alternativt Västernorrland. Ortsnamnen är till exempel omkastade, Indalsälven heter Inälvsdalen.

Vilka förebilder har du haft?

– Stilmässigt har jag haft många förebilder, franska tecknare, men också Per Åhlin, som gjort Dunderklumpen och Sven Nordqvist, som ritat och skrivit Pettson och Findus.

Och så har du blivit pappa för första gången också. Grattis!

– Så är det faktiskt, tack. Det blev en Alfons, han är sex veckor nu.

Mer läsning

Annons