Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halva Njurunda protesterar

/
  • Göran Sahlin från Njurundaföretagarna lämnade i går över protestlistor om att närpolisen i Kvissleby ska vara kvar till Sten Olov Hellberg, länspolismästare i Västernorrlands län.
  • Göran Sahlin hämtar namnlistor hos Maggans Bod i Kvissleby där Bosse Thagesson samanställt och räknat namnunderskrifter. Det blev 6 482 stycken.
  • Göran Sahlin från Njurundaföretagarna lämnade i går över protestlistor om att närpolisen i Kvissleby ska vara kvar till Sten Olov Hellberg, länspolismästare i Västernorrlands län.

6 482. Det är halva Njurundas befolkning. Så många har skrivit på protestlistor om att de vill ha kvar närpolisstationen i Kvissleby.

Annons
I går vid lunchtid lämnade Göran Sahlin, ordförande i Njurundaföretagarna in protestlistor till länspolismästaren i Västernorrlands län Sten-Olov Hellberg.
Det är helt otroligt vad människor har ställt upp för polisen i Kvissleby. Femtio procent av Njurundas invånare har skrivit på, säger Göran Sahlin.
Om det blir färre poliser i Njurunda kan mycket av det som byggts upp under många år raseras. Samarbetet med skolan och byavakten bygger på personkännedom och ett väl utvecklat samarbete som mötesdeltagarna hade svårt att se att det skulle kunna skötas från centrala Sundsvall. Så tyckte deltagarna vid protestmötet på Opalen den 29 novenber.
Maria Lindholm, närpolis i Kvissleby var en av de tre som fick ett stipendium ur Nathalie- fonden på vardera 4 000 kronor. Vilket är bevis på att polisen är omtyckt och uppskattad i Njurunda, säger Göran Sahlin.
I dag samanträder polisstyrelsen och tar bland bland annat upp protesterna från Njurunda.
Vi har fått in opinionsyttringar från många organisationer som kyrkofullmäktige och skolor och ska behandla frågan om närpolisen vid dagens samanträde, säger Sven-Olov Hellberg
Sten Olov Hellberg menade att folk missuppfattat närpolisfrågan och protesterna är att \"slå in öppna dörrar\".
Många tror att polisen försvinner från Njurunda men så är inte fallet. Bemaningen och arbetsuppgifterna blir kvar, det som händer är att närpolisen i Kvissleby, Matfors och Stöde blir underställda ett \"stornäpo\" som ska ligga i Sundsvall, säger Sven Olov Hellberg.
Protestlistorna kommer att diarieföras opch är offentlig handling.

Mer läsning

Annons