Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han kräver ordningsvakter på Navet igen

/

Efter ST:s artikel om det öppna drogmissbruket på Navet:
Nu kräver Folkpartiet i Sundsvall krafttag – mot polisen.

Annons

Ordningsvakterna togs bort från Navet samtidigt som hjälpverksamheten för missbrukare kördes ut från stadskärnan.

Efter ST:s artikel tidigare i veckan kommer nu ett utspel från Folkpartiet:

I ett pressmeddelande går nu partiet ut och kräver att den nya majoriteten "omedelbart" begär ett förnyat tillstånd från polisen för att bevaka busstationen.

– Det lugn och den trygghet som byggts upp det senaste året riskerar att snabbt raseras, säger gruppledaren Stefan Falk.

När ST når honom vill han inte säga att kommunledningen har "vikit ner sig" i och med polisens nya arbetsmetoder, men understryker att det inte görs tillräckligt.

– Missbrukssituationen håller på att förvärras mer och mer. I stället för att driva på mot polisen verkar man försöka gå runt det hela, säger Stefan Falk, som anser att majoritetens satsning på fältassistenter är "något helt annat".

Åker du själv buss till och från Navet?

– Jag cyklar mest, men när jag inte gör det blir det mest buss.

Bodil Hanson (S), ordförande i plan- och utvecklingsutskottet, tror tvärtom att ordningsläget på platsen nu kan förbättras.

– Polisen sätter in extra insatser runt Navet och vi ser till att använda kommunens skattepengar för att komplettera det med förebyggande arbete och uppsökande verksamhet. Jag ser att vi kan utveckla det arbete som finns, säger hon.

Förhoppningarna delas av lokalpolisområdeschefen Josef Wiklund.

– Med risk att det låter som vi är något ambivalenta så välkomnar jag all typ av dialog för hur vi gemensamt kan göra Sundsvalls centrum till en trygg upplevelse. Jag tycker mig ha en god dialog med kommunledningen och tror säkert vi kan hitta gemensamma förslag under hösten, säger han.

Mer läsning

Annons