Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handlare erbjuder pengar för tips om mopedtjuv

/
  • —Jag har klarat mig bra hittills, men den här gången var det en fräck tjuv som slog till, säger Lars Sedin på Moped & Motor.

Lars Sedin på företaget Moped & Motor är förbaskad. I torsdags stals en moped från hans butik och nu erbjuder han hittelön till den som kan lämna stöldtips.
— Det här är inget som prioriteras från polishåll, säger mopedhandlaren som väljer att själv försöka hitta tjuven.

Annons
Det var vid 15-tiden som en man kom in i butiken och ville provköra en EU-moped.
Mannen hade varit i kontakt med oss innan och mopeden var tänkt som en överraskning till hans son. Innan kunden bestämde sig ville han bara ta en liten provtur, säger Lars Sedin.
Normalt brukar spekulanterna få legitimera sig om de vill provköra ett fordon.
Men han verkade så ordentlig och det var mycket folk inne i butiken. Han fick en hjälm och for iväg, säger Lars Sedin.
Efter det har varken mannen eller mopeden synts till.
På fredagen gjordes en polisanmälan och Lars bestämde sig samtidigt för att sätta in en annons i tidningen och erbjuda hittelön till uppgiftslämnare.
Man blir så förbaskad. Han ska inte få lyckas med det här. Jag ser annonsen som en möjlighet att kunna nysta i det härpolisen är överbelastade som det är och den här stölden är inget de prioriterar, säger Lars Sedin.
Polisintendent Per-Olof Ahlström ser inget problem med annonsen.
Det finns inget hinder i någon lag och kanske kan det leda till att personen grips, säger han och tillägger att det här även får ses som en läxa för mopedhandlaren.
Även bilhandlare har problem av det här slaget. Det gäller att kräva legitimation innan man lämnar ut nyckeln.
Enligt Lars Sedin är tjuven i 45-årsåldern, mellanblond, kortklippt och cirka 185 centimeter lång. Han bar en tunn gul jacka och jeans. Mopeden som stals är en rödvit Peugeot EU-moppe Jet-Force 307, värd 27 000 kronor.
Eftersom jag lämnade ut nycklarna får jag inte ut något på försäkringen. Men det är i första hand ilska över tjuvens fräckhet som driver mig till att försöka sätta dit honom, säger Lars Sedin.
I samband med händelsen uppmärksammade personalen en bil på parkeringen som de tror kan vara inblandad i mopedstölden. Registreringsnumret har rapporterats till polisen.

Mer läsning

Annons