Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans hopp blev en viral succé

/

Hingsten Cassius Clay har blivit superkändis på bara en vecka. Ett klipp där hästen löshoppas har spridits över hela världen och setts av miljoner människor.
– Det är helt galet hur snabbt saker kan spridas, säger ägaren Kristina Frisk.

Annons

Hästen som har både hopp-och dressyrgener löshoppades. När det var dags att byta varv gick någonting inte riktigt som det skulle. I stället för att hoppa över bommarna som vanligt, valde Cassius Clay att ta sig över på ett något annorlunda sätt.

– Om man säger så här, det finns tre gångarter som är skritt, trav och galopp och han använde ingen av dem, säger Kristina Frisk.

Hon lyckades fånga hoppningen på film. En film hon senare samma kväll lade ut på sociala medier, just för att han hoppade så roligt och för att hennes hästintresserade vänner skulle kunna ta del av hästen tokiga hopp. Men filmen fick betydligt större spridning än så.

– Efter två timmar hade den gillats 12 000 gånger bara på min sida och då hade den delats ett antal gånger också, säger Kristina Frisk.

Innan ett dygn hade gått hade klippet setts av drygt två och en halv miljon människor. Efter en vecka är klippet upp i närmare 77 000 delningar, över 40 000 gillningar och setts av över fem miljoner människor runt om i världen.

– Det fortsätter bara, det känns som om det aldrig tar slut. Det är självklart kul att han får så stor uppmärksamhet, men det är samtidigt lite läskigt hur fort saker och ting kan spridas på sociala medier, säger Kristina Frisk.

Om femårige Cassius Clay ska riktas in mot hoppning eller dressyr i framtiden är inte bestämt ännu.

– Vi gör lite av varje och inget är klart än. Men just nu har han väl inte det bästa ryktet som hopphäst i alla fall, säger hon och skrattar.

Mer läsning