Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är gatan i Sundsvall som utsetts till Sveriges bästa gata: "Vi har grannar som bryr sig"

Bågevägen i Sundsvall har utsetts till Sveriges bästa gata, i konkurrens med 6 800 andra gator i hela landet. "Vi har engagerade grannar som bryr sig", säger Marlene Nordin på Bågevägen i Bosvedjan.

Annons

För andra året i rad har Postkodlotteriet utsett Sveriges bästa gata. I år har intresset för tävlingen varit stort och 6 800 gator har nominerats.

– Alla som är bosatta i Sverige får vara med och rösta fram en gata i varje län, alltså totalt 21 gator, som går vidare till en jury. Juryn väljer sedan ut tio finalister som folket får rösta på, säger Emma Bergling, press- och PR-ansvarig på Postkodlotteriet.

LÄS OCKSÅ: Nu ska Bågevägen bli bäst i Sverige

Sundsvalls gator är populära, eller så är bara Sundsvallsborna bättre på att rösta fram sina gator än man är på andra håll i landet. Förra året vann nämligen Tömvägen i Bergsåker hela tävlingen och i år står Bågevägen i Bosvedjan som segare.

LÄS OCKSÅ: Tömvägen tog hem segern i bästa gatan

LÄS OCKSÅ: Rickard Sjöberg festfixare på bästa gatan

Motiveringen till priset har Marlene Nordin, som bor på Bågevägen och som utsetts till gatans ambassadör, själv fått formulera. Hon tycker att de boende är engagerade grannar som älskar området och ställer upp för varandra.

– Jag tycker att vår gata förtjänar att vinna för vi har engagerade grannar som bryr sig, trots att vi gick med i tävlingen sent så har vi fått så bra resultat. Det visar på hur alla stöttar och tycker att vår gata verkligen har något utöver det vanliga. Vi står varandra nära, om någon behöver hjälp med något ställer alltid flera upp, säger hon.

Marlene Nordin.

Även barnen på Bosvedjeskolan är förtjusta i att vinna, och stolta över att deras skola ligger på landets bästa gata.

– Allt är bra här. Man är aldrig ensam, det finns lekparker, fotbollsmål, ja man kan göra precis nästan vad som helst. Helt fantastiskt bra är det, säger Oscar Åhström i klass 4B.

Klass 4B på Bosvedjeskolan är glada – och stolta – över att gå i skola på Bågevägen.

De boende på Bågevägen får inte bara äran. I förstapriset ingår också en fest som arrangeras tillsammans av de boende på gatan och Postkodlotteriet.

– Grannarna på gatan firas med en gatufest. Exakt vad det blir ska vi nu planera ihop. Vi ska också ha ett tv-team på plats som gör ett inslag om festen, säger Emma Bergling.

Fakta: Så tycker de boende själva om Bågevägen:

"Inte bara nära till handel utan även natur, ett stenkast till skogspromenader och ändå så nära till shopping."

"Elljusspår med härliga skogsstigar."

"Skolavslutningarna i centrum samlar inte bara familjemedlemmar utan även andra kommer för att delta denna fantastiska dag"

"Det finns ett 40-tal odlingslotter mitt i området där det växer och blomstrar".

"Tre dagis/förskolor och grundskola utan att barnen behöver korsa någon gata"

"Vi har bra uppslutning på våra kvällsföräldravandringar"

"Vi har en kyrka precis där den ska vara, nämligen där folket är. I centrum. Där anordnas en massa aktivititeter för unga som gamla ."

"Vi har ett centrumhus med både pizzeria, frisör, kroppsvård, vårdcentral, gym, veterinär och dessutom en föreningsdriven fritidsgård"

"Vi har så trevligt på våran gård. Grillkvällar/nätter med god mat och trevligt prat. Trevliga grannar som bjuder in till en fika och prat."

Bågevägen – Sveriges bästa.

Mer läsning