Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här har partierna sina valvakor

/

Pizzerior, ölhallar och hotell.
Här väntar partierna in sina valresultat.

Annons

Med bara timmar kvar av valsöndagen samlas nu politikerna i Sundsvall, Timrå och Ånge på sina valvakor runt om i Medelpad.

Socialdemokraterna har valt att vänta in valresultatet på Aveny i Sundsvall.

– Det är väldigt mycket folk här, alla springer och far. Det är ungefär 110 personer på plats. Stämningen är generellt sett optimistisk, men de är fortfarande nervösa, säger Pontus Hellsén, Dagbladets reporter.

Partiets naturliga samarbetspartner, Vänsterpartiet, befinner sig på en pizzeria i Nacksta.

Moderaternas politiker har hyrt in sig på ölkaféet Gambrinushallen där både landstingets och kommunens toppnamn kommer att vara på plats.

Miljöpartiet har valt att vänta in resultatet i kulturhistorisk miljö på Norra berget. Sverigedemokraterna ska, precis som flera andra partier, följa resultatet på ett hotell i Sundsvall.

I Timrå och Ånge är det färre valvakor. Många av partiernas toppnamn kommer i stället att vara i Sundsvall. Men Socialdemokraterna har valvakor både i Timrå och Ånge. Timrås Socialdemokrater samlas på Restaurang Namo vid torget.

I Ånge samlas Socialdemokraterna på Cafét vid torget.

Det är inte bara Vänsterpartiet som valvakar på en pizzeria. Vår Framtid Ånge håller till på "Pizzeria Terassen" – och har en pizzafest. Personer på plats är Leif Edh, Kerstin Henriksson, Lina Sandholm och Linda Isaksson.

– De ska äta tillsammans nu i kväll samtidigt som de följer valvakan på storbildskärm. Ordföranden säger att det blir spännande, att responsen varit stor och hon tror att det blir en historisk kväll i Ånge, säger Dagbladets reporter Kristin Westesson, som är på plats.

Vi uppdaterar med bilder från partiernas valvakor under hela kvällen.

Mer läsning

Annons