Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här invigs Sundsvalls nya mountainbikeleder: "Har haft massa idéer"

Två mountainbikeleder finns nu utmärkta vid Södra bergets fot. Tisdagen bjöd på invigning av de nya banorna. – Den här typen av banor har saknats här, säger Peder Björk (S).

Annons

Ovanför LV5 på Södra berget har det funnits stigar att cykla på länge. Under tisdagskvällen invigdes däremot de två första utmärkta lederna.

Kommunstyrelsens ordförande, Peder Björk (S), och Sundsvallcyklisternas Joakim Jenhagen var de två som fick äran att klippa banden. Eller rättare sagt cykla av banden.

– Under de senaste tre till fem åren har vi jobbat ganska mycket med kommunen för att hitta någonstans att vara. Vi har haft massa idéer, men vi hamnade här. Det här är kommunens mark och ska vi skylta banor så måste vi ha markägaren med oss, säger Jenhagen.

Invigningen av de nya cykellederna var välbesökt.

I skogarna krig Södra berget finns nu två banor utmarkerade. En av något svårare karaktär på 3,2 kilomter och en lite enklare på 2,3 kilometer.

Nu hoppas både Björk och Sundsvallscyklisterna på att det kommer fler banor för mountainbike i Sundsvallsområdet.

– Jag hoppas att det här är första steget att sätta Sundsvall på mountainbikekartan med många banor av olika karaktärer, säger Jenhagen.

– Vore väldigt roligt om vi skulle kunna gå vidare och utveckla fler banor. Den här typen av banor har saknats här, säger Björk.

Peder Björk, som själv gärna sätter sig på cykelsadeln, hade redan passat på att köra igenom en av banorna redan dagen innan invigningen.

– Jag tog initiativet att åka en sväng på den röda banan (den tuffare). Jag förstår att jag börjar bli äldre när jag åkte där, säger han och skrattar.

Mer läsning