Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här rivs gamla Bergsåkersbron: "Det går enligt plan"

I slutet av maj påbörjades rivningen av den gamla bron i Bergsåker som stått stängd sedan den nya byggdes. Stora delar av bron är redan borta. – Planerna följs, konstaterar Anders Calissendorff, projektledare från kommunala gatuavdelningen.

Annons

Efter mångårig tjänst som förbindelse mellan Bergsåker och Granlo pensionerades Bergsåkersbron när den nya uppfördes och öppnades i höstas.

Sedan dess har den gamla bron varit stängd, och för ett par veckor sedan påbörjades arbetet med att riva den 218 meter långa bron som består av betong och armeringsjärn.

Arbetet beräknas ta en knapp månad och den 17 juni är det planerat att allt ska vara borta. En plan som i nuläget ser ut att hålla.

– Peab, vår entreprenör, har löst det här jättebra och planerna följs, säger Anders Calissendorff.

LÄS MER: Gamla bron ska rivas: "Sista delen i projektet"

Betongklumpar och armeringsjärn ska rensas bort efter rivningsarbetet av den gamla Bergsåkersbron.

Under rivningsarbetet har de ansvariga tagit hänsyn till både tågtrafiken som går under både den gamla och den nya bron samt fordonstrafiken över den nya bron.

Den största delen av den äldre bron går över just järnvägen, vilket gjorde att rivningen av den delen planerades in när det inte passerade några tåg. Och några besvär orsakade inte rivningen över järnvägen.

– Det har gått enligt planerna med rivningen över järnvägen. Vi är inte klara med hela rivningen, men det har gått helt planeligt, säger Calissendorff.

Förutom den gamla Bergsåkersbron har det även utförts underhållsarbete på Skönviksbron. Det under samma tågstopp som användes för att riva delar av den gamla Bergsåkersbron. Inte heller i Skönvik har det uppstått några komplikationer när stålbalkarna under bron fick sig en uppfräschning och ett lager ny färg.

LÄS MER: Nya Bergsåkersbron invigdes

Kvar att riva är ett par 20 meter på vardera sida om järnvägsspåret som löper under bron.

Mer läsning