Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här ska smaklökarna sättas på prov

/
  • Portucastas är ett företag med lokal förankring i Sundsvall och som importerar portugisiska viner till hotell, restauranger och Dystembolaget. Sommelieren Rui Castro är delägare och kunde under fredagen ge verkliga experråd till munskänkstrion Gun Larsson, Ingegerd Engström och Gertrud Johansson.
  • Ulla Lahti från Alnön är egen företagare och i sortimentet från
  • Chokladpraliner i olika former och med olika smaktoner ligger och väntar på att få provsmakas under vin- och delikatessmässan i Stadshuset.
  • Ostarna från jämtländska Skärvången rekommenderas varmt av ST-teamet, som inte ångrar att det lät sig övertalas ...
  • Barbro Carlson är stolt arrangör av Sundsvall Cin & Delikatess. Stolt över att ett snart 20 år gammalt koncept med en mässa för

Salt, surt, sött. På Sundsvall Vin & Delikatess får smaklökarna säga sitt.
Det är tredje året i följd som viner av alla de slag samsas med ostar, skinkor, chokladpraliner, marmelader och allt vad det är i Stadshuset – till glädje för både rutinerade munskänkar och nyfikna blivande gourméer.

Annons

– Vi var först med det här konceptet hemma i Örebro för 18 år sedan och det skojiga är att det fortfarande fungerar, konstaterar Barbro Carlson, från arrangerande Din Mässpartner, som förutom Sundsvall har brukat arrangera den här typen av mässor i Skövde och Karlstad också.

– Men Karlstad har vi inte kvar på programmet längre, men här i Sundsvall var vi tidigt ute. Från 1999 och fyra år framåt körde vi mässor här. Sedan var jag tvungen att sluta på grund av hälsoskäl. Men för tre år sedan var vi tillbaka ...

På fredagseftermiddagen öppnades portarna och i spegelsalen med angränsande utrymmen kom de första besökarna, som utrustade med en särskild kupong kunde smaka på allt från champagne och dyra amaroneviner till skummande tjeckiskt öl.

Men också hemmagjord alkoholfri glögg från Alnö.

– Gjord på lingon. Både söt och litet sträv, beskriver tillverkaren själv, Ulla Lahti från Stornäset, produkten Made in Medelpad.

Och lördag kväll avslutas det hela.

– I fjol kom nära 2 000 personer och vi hoppas på något liknande i år, säger Barbro Carlson.

Mer läsning