Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedbergska parken rustas upp

/

Under tisdagen började man arbetet med att renovera Hedbergska parken. Det rör sig om en total renovering för att göra parken mer attraktiv.
– Den var ganska grå och trist innan, säger Stefan Näslund, projektledare.

Annons

Först ut är att såga ner ett tiotal lönnträd i parken innan bygget kan påbörjas. Tanken är att göra parken till mer än en förbifart för alla passerande utan också locka människor till att spendera tid där. Det är bland annat grusvägen som nu ska bli stenlagd samt att det ska finnas soffor, stolar och bord för att kunna sitta. En av de större nyheterna är lekplatsen som ska byggas i parken som kommer att vara anpassad för att barn med funktionshinder ska kunna leka på samma villkor som alla andra.

Lekplatsen kommer bland annat innehålla talrör som fungerar som burktelefoner och dansrutor som spelar toner när man går på dem och som även fungerar med hjul.

– Vi kände att det saknades lekplatser för barn med funktionshinder, säger Stefan Näslund.

Ja och nej-statyn kommer att flyttas in i parken och bysten föreställande Johan August Hedberg flyttas till den centrala delen av parken.

Projektet väntas vara klart till SM-veckan i början på juli och ska då ha kostat cirka fem miljoner kronor. Arbetet kommer göra att det blir begränsad framkomlighet för trafiken samt buller och damm i området.

I augusti kommer korsningen vid Thulegatan och Kyrkogatan också göras om för att öka säkerheten för bilister och fotgängare, det handlar om en upphöjd korsning så att bilar och fotgängare går på olika nivåer, arbetet med korsningen väntas vara klart till september och då ska hela arbetet med parken vara färdigt.

Mer läsning