Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helt ny lekplats ska byggas på Norra berget: "Lekredskapen börjar bli slitna"

Till våren påbörjas bygget av en helt ny lekplats på Norra berget.
– Vi vill utveckla området och så börjar lekredskapen att bli slitna, säger Elin Berglund chef för enheten friluftsmuseerna vid Sundsvalls museum.

Annons

Den populära rutschkanan i form av en Skvader har plockats bort eftersom myror har ätit upp den från insidan. Den kommer i sommar tillfälligt att ersättas med en annan rutschkana. Men 2017 får friluftsområdet Norra berget en helt ny lekpark då allt utom linbanan ska bytas ut. Byggstarten sker på våren och ambitionen är att den ska vara klar så snabbt som möjligt. Elin Berglund är chef för enheten friluftsmuseerna vid Sundsvalls museum och hon ser gärna att sundsvallsborna är med i utformningen.

– Vi vill jättegärna ha förslag från barn och vuxna vad man vill se i lekplatsen och vi kommer att sätta upp en förslagslåda på nya informationsplatsen på Norrgården på Norra berget från och med torsdag.

Tanken är att lekplatsen ska spegla Sundsvall och Medelpads lokala historia och att den ska vara tillgänglig för alla.

– Självklart ska vi ha allt av det som man brukar ha i en lekplats men den ska vara unik för Norra berget. Tanken är att det ska bli mer att leka med och att alla barn ska kunna leka och ha skoj på Norra berget, säger Elin Berglund.

Läs mer: Skvadern äts upp av myror - ska rivas

Läs mer: Här händer det i sommar

Läs mer: Akrobatik och humor när Cirkus Elvira hade premiär på Norra berget

Elin Berglund, enhetschef Sundsvalls museum friluftsmuseerna ser fram emot den  nya  lekparken som ska byggas på Norra berget.

Mer läsning