Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Himmelskt jubileumsfirande

/

För fem år sedan slog Himlabadet upp sina portar. Nu firar de fem års jubileum och bjöd därför in till en himmelsk dag för såväl barn som vuxna.

Annons

Tiden går fort när man har roligt sägs det och det är nog många som har haft roligt i Himlabadets lokaler sedan de öppnade för fem år sedan. Under lördagen firades femårsdagen och bassängerna bubblade skrattande badare.

– Vi tänkte slå på lite stort! Utöver bassängerna så har vi även hoppborg, Segwaytävling, tekniktips, specialaktiviter i relaxen och lite disco inne på äventyrsbadet. I vanliga fall förser Sundsvall Energi oss med värme till bassängen, men i dag bidrar de med en hel del underhållning och aktiviteter som värmer, säger medarrangören och receptionisten Maria Höglund.

Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev en alldeles lämplig dag för att ta årets första dopp. Om man fortfarande kände sig lite frusen så fanns bland andra Smultron och Sång på plats för att bidra med både sång och hålligång. Självklart fick alla som ville vara med och röra på sig, och maskoten Uttern och elefanten Elvis var inte sen på att haka på.

För dem som inte ville vara med och dansa själv så kunde man titta på när hiphopgruppen Attitude och cheerleadinggruppen Fancy Cheer visade sina färdigheter vid bassängkanten.

– Under kvällen kommer vi även att ha trubaduren Arvi Solli på besök uppe i relaxen. Det blir spännande och se hur det slår ut, kanske blir det någon fler gång, säger Maria Höglund.

Sedan starten för Himlabadet har siffrorna haft en uppåtgående stigning och några som brukar besöka badet konturnerligt är Olivia Malmberg och Amelie Wemelin.

– Det var jättekul här i dag! Roligt med godisregn och alla andra aktiviteter, säger de.

I sommar ska de bada, rida, äta glass och åka på scoutläger, något som även Samuel Ankarberg och kompisen Abbe ska göra.

– Vi ska åka iväg på ett scoutläger och sen lär vi nog bada en del. Vi har redan hunnit bada i Sidsjön, där vi välte med en kanot, säger Samuel.

Mer läsning