Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hittade ring i bröllopskavajen

Det blev ett oförglömligt bröllop för Gustav Eriksson när han timmen före bröllopet hittade en vigselring i kavajen. –Den var tyngre än min, berättar han

Annons
Gustav Eriksson är tämligen van att uppträda som brudgum då det var tredje gången som han gifte sig i lördags. Den här gången i Selångers kyrka.
Någon liknande händelse har han dock inte varit med om tidigare. Den mörka kostymen till högtiden hade han inhandlat på sekond hand några veckor före bröllopet.
Jag brukar aldrig ha kostym, berättar han.
Timmen före bröllopet när han var färdigklädd stack han ner handen i den lilla fickan påkavajens högra sidan och hittade ringen. Först blev han förvånad över att den inte fanns kvar i asken men sedan upptäckte han att det inte var hans.
Den var både större och gulare men inte särskilt sliten. Årtalet inne i den var från 1920-talet.
Gustav Eriksson tror inte att det är någon nervös glömsk brudgum som i förvirringen inför sin stora dag glömt att han lagt den i den lilla fickan. Snarare tror han att det är något arvegods som råkat hamna på sidan om.
Några planer på att byta har han inte utan om den rättmätige ägaren kan berätta vilket namn som finns i den lämnar han tillbaka ringen.

Mer läsning

Annons