Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högt intresse för höghus

/
  • Mäklaren Håkan Hamrén prickade av spekulanterna vid porten, men en del hann slinka emellan.

Intresset var på topp när det i går var visning av lägenheter på Norrmalmsgatan 10. Men många ryggade för kostnaden, 1,98 mijoner kronor, för lägenheten på översta våningen. Plus en hyra på 7 000 kronor.

Annons
Förhandsanmälda var 150 personer som kom i sällskap med minst en respektive och sedan strömmade många andra till. Det blev frågan om slussning eftersom trappan var avstängd och alla tvingade ta hissen, som bara rymmer tre personer, till åttonde våningen.
Fler än en undrade hur möblerna skulle kunna fraktas upp, men mäklarna log glatt och hänvisade till att det finns flyttfirmor. Men de erkände även begränsningarna.
Det kan bli svårt med en flygel, sade Håkan Hamrén.
Där uppe visades en våning med utsikt åt alla fyra väderstrecken. Men i nuläget är det bara utrivna utrymmen och det krävs fantasi för att se den framtida utformningen. Det är i alla fall vad köparen får nöja sig med för lägenheten säljs på ritning för att kunden ska kunna utforma detaljerna.
De fem översta våningarna ska rymma bara en lägenhet vardera, fördelade på fyra rum och kök som utgör 139 kvadratmeter. Insats och månadskostnad sjunker ju längre ner i fastigheten man kommer. Längst ned finns en etta på 34 kvadratmerer med en hyra på 1 980 kronor, insatsen ligger då på 350 000 kronor.

Mer läsning

Annons