Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade skära halsen av småbarn

37-åring åtalas för övergrepp i rättssak Han hotade skära halsen av två små barn om deras mamma polisanmälde honom. Ändå dröjde det tre månader innan åklagarkammaren tog tag i ärendet och fick 37-åringen häktad. I går åtalades han bland annat för övergrepp i rättssak.

Annons
37-åringen som får betraktas som Alnöbo är flera gånger tidigare dömd för våldsbrott.
Under midsommarnatten kom han i delo med en tvåbarnsmamma som hade kritiska synpunkter på hans sätt att behandla sin flickvän.
Enligt åtalet ska han då ha hotat att \"nita\" tvåbarnsmamman, sträckt sig över balkongräcket i ett försök att slå henne, och slutligen kastat snus och spottat på henne.
Kvinnan blev mycket rädd, och larmade polisen. När patrullen var på plats ringde barnens far och var mycket upprörd. Enligt honom hade 37-åringen ringt och sagt att han skulle skära halsen av deras 4- och 6-åriga barn om hon anmälde honom till polisen.
I förhör bekräftar 37-åringen att han kastat snus och bråkat med kvinnan, men förnekar alla former av hot.
Men med stöd av vittnen anser åklagaren att 37-åringen gjort sig skyldig till olaga hot, ofredande och övergrepp i rättssak.
Det var jouråklagaren som på midsommarnatten beslutade att inte frihetsberöva 37-åringen redan då. Därmed hamnade ärendet i den stora högen med mängdbrott på åklagarkammaren i Sundsvall. Tre månader senare kom det på tur, och kammaråklagare Staffan Blyberg gjorde då bedömningen att det fanns risk att 37-åringen skulle sätta sina hot i verket. Tingsrätten delade bedömningen och häktade honom.
37-åringen åtalas också för att ha slagit en 16-åring hårt i ansiktet, utanför en privat fest på Alnön, 30 april. Vittnen intygar att han även hotade döda 16-åringen, som nu kräver 17 500 kronor i skadestånd för de skador han drabbades av.
Åtalet omfattar även en grov stöld ur en lägenhet på Räbbmogatan under midsommarveckan. Först ska han ha slagit sönmder saker, och därefter stulit bland annat en dator värd 14 000 kronor.
Slutligen åtalas han för ringa narkotikabrott, sedan han greps påtänd utanför sin bostad 26 april. ÄVen här förnekar han brott, och menar att cannabiset i hans blod hamnade där när han var i Holland. Och där är det inte olagligt att röka hasch.
Rättegången väntas inom kort.

Mer läsning

Annons