Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotell uppmuntrar Sundsvallsborna att rensa sina förråd på leksaker: "Kan göra någon annans sommar till en dröm"

I samarbete med Favi (Förvaltningen för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) har Quality Hotel startat "Sommarhjälpen" – en insamling av leksaker som ska gå till barn på flyktingboenden i Sundsvalls kommun.

Annons

Projektet är en del i hotellkedjans koncept The Good Neighbour där varje hotell har i uppdrag att skapa ett lokalt engagemang på sin ort.

Quality Hotel Sundsvall har valt integration som sin hjärtefråga och syftet med just Sommarhjälpen är att få Sundsvallsborna att rensa sin förråd och skänka bort leksaker till förmån för barn i utsatthet.

- Denna idé har jag haft i flera år efter att jag sett hur generösa många är kring jul med julklappsinsamlingar. Jag har känt att det är långt mellan jularna och att många barn saknar sommarlek. Nu blir min dröm sann när vi lanserar konceptet ”The Good Neighbour” och vårt lokala initiativ ”Sommarlek – en insamling för alla barns rätt till en lekfull sommar”, säger Ulrika Westin, vd för Quality Hotel Sundsvall i ett pressmeddelande.

Insamlingen pågår från torsdag 19 april till söndag 22 april. Vill du vara med och delta i projektet och skänka bort leksaker kan du lämna de till personal i receptionen på hotellet. De insamlade leksakerna kommer sedan delas ut till flyktingboenden i slutet av april.

– Tänk fotbollsskor, rockringar, fotbollar, bandymål, bandyklubbor, hopprep, cyklar. Passa på att städa förrådet och gör er av med det ni inte längre behöver - det kan göra någon annans sommar till en dröm, säger Ulrika Westin.

Mer läsning

Annons