Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hovrättsrymmaren greps på Selånger marknad

Efter två veckor på rymmen kunde polisen i Sundsvall gripa den 17-åring som för en tid sedan rymde från rättegången i hovrätten. Gripandet skedde på fredagskvällen, strax utanför Frasses i Bergåker.

Annons
17-åringen tvångsvårdas på ett behandlingshem i Gävletrakten och därifrån rymde han den 7 augusti. Sedan dess har polisen jagat den efterlysta 17-åringen.
I går tog jakten slut. Personal från kommunens socialtjänst såg 17-åringen utanför Frasses vid Bergsåker, och ringde efter polisen. Förmodligen hade han besökt Selångers Marknad. Klockan 22.25 kunde polisen gripa honom och köra honom till stationen, där han fick tillbringa natten. Under lördagen kördes han tillbaka till behandlingshemmet. Några rättsliga efterräkningar för själva rymningen blir det inte, mer än att han får sitta av de två veckorna som han har varit på rymmen.
Den 17-åriga killen har ett våldsamt förflutet.
I februari misshandlade han två killar på en fest i Njurunda samt sparkade kille som befann sig på en busshållplats i Svartvik.
Under april gjorde han sig skyldig till en misshandel i Dyket. Där sparkade han en kille i ansiktet, och på Valborg var han på Norra berget där han misshandlade en kille samt mordhotade en polis.
Tingsrätten ansåg att straffvärdet på brotten var 3,2 års fängelse, men på grund av 17-åringens låga ålder dömdes han till sluten ungdomsvård i tio månader.
Den 20 juli fastställde hovrätten domen mot 17-åringen och hans kompis, som dessutom dömdes för dubbelvåldtäkten i Skottsund. Båda rymde från domstolen under stor tumult, och det dröjde en vecka innan polisen grep dem.

Mer läsning

Annons