Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idol-juryn vädjar att hon ska få stanna

/

I går tog hon sig vidare i Idol-uttagningen.
I dag hyllas utvisningshotade Saron Abraham från Sundsvall, 17, av juryn.
– Vad är det för hjärtlösa människor vi blivit? Jag hoppas hon får stanna i Sverige, säger Alexander Bard till Expressen.

Annons

Saron Abraham tog juryn med storm när hon klev in i auditionrummet i Stadshuset i Sundsvall. I måndags kväll fick tittarna se hur juryn gav henne en biljett till slutaudition.

– Det var en av de bästa dagarna i mitt liv, säger Saron till tidningen Expressen.

Saron kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn från Etiopien för tre år sedan. När hon fyller 18 år om några veckor riskerar hon att utvisas ur landet. Men Saron har inga släktingar i Etiopien.

– Vad håller vi på med? Skicka tillbaka henne till ett fattigt land där ingen väntar på henne. Vad är det för hjärtlösa människor vi blivit? Jag hoppas hon får stanna i Sverige. Som hennes vän. Jag älskar henne. Hon är helt underbar, säger Alexander Bard till tidningen.

Saron har även fått stöd från okända människor på nätet. Nystartade Facebookgruppen "Låt Saron Abraham stanna" har i dag över 1 100 medlemmar.

Laila Bagge i Idol-juryn är också tagen av Sarons öde.

– Jag får ont i hjärtat. Jag fattar inte att hon är så stark att hon orkar gå igenom en audition och hålla humöret uppe. Tävlingen, att vinna ett skivkontrakt, det blir inte så viktigt för mig längre. Hela kroppen är glad, säger hon till Expressen.

– Det är klart att hon måste få stanna i Sverige. Det känns inte bra i magen, säger Laila Bagge.

Mer läsning

Annons