Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottsanläggningar vandaliserade – hade kunnat ta eld: "Det hade varit en katastrof"

Under helgen har det varit skadegörelse på Alnö IF:s anläggningar och värst har det varit på Släda IP.
– Någon har krossat en tändare mot träbaracken. I värsta fall kunde det sätta eld och det skulle ju vara katastrof, säger Mikael Öberg, vaktmästare.

Annons

På Alnös träningsanläggningar har det under senare tid skett en del skadegörelse. På Äppellunda IP har obehöriga tagit sig in i lokalerna och försökt gömma sig för att sova över. Det har även varit en del problem med graffitti. Men värst har det varit på Släda IP.

– Det är någon som har krossat en tändare mot en boll gjord av sten, vid våra träbaracker. I värsta fall hade det kunnat ta eld, vilket hade varit en katastrof, säger Mikael Öberg, en av vaktmästarna på anläggningarna.

Mikael Öberg är en av vaktmästarna på Alnö IF:s anläggningar och har polisanmält skadegörelsen. I bakgrunden syns tomrummet efter den fallna läktaren.

Någon har även slängt in större stenar på en av planerna, vilket har försvårat gräsklippningen och hade kunnat leda till stora kostnader för föreningen.

– Stenar av den storleken kan ju förstöra bladen på gräsklipparen helt och i värsta fall gjort att gräsklipparen gått sönder. Att köpa en ny sådan kostar ju runt 200 000 kronor och det är väldigt mycket pengar för en liten förening där vi jobbar ideellt. Vi behöver ju varenda krona till andra saker. Det är ju tråkigt att det sker, det hade kunnat förstöra så mycket för andra säger Mikael Öberg.

Mot en stenboll har några krossat en tändare, just vid träbarackerna där omklädningsrummen finns.

En av de saker de behöver pengar till är läktaren som rasade efter att först ha skadats av stormen Ivar 2013 och sedan av snön under vintern och våren efter.

– Det ser väldigt tomt ut utan vår läktare och det kommer kosta en del att sätta upp en ny. Tänk då om vi behövt hantera en barack som fattat eld, det hade varit förödande. Jag har uppfört en polisanmälan på detta, men inte är särskilt hoppfull att den kommer leda någonstans, säger Mikael Öberg.

Läs mer: Skadegörelse vid Ängomstjärn – vindskydd eldhärjat och lyktstolpe nedbruten på marken

Mer läsning