Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottsklubbar i Indal och Liden bestula på gräsklippare i helgen: "Vi får dra ned, vi har inte budgeterat för sånt här"

I slutet av förra veckan drabbades två klubbar av inbrott. Vid inbrotten stals gräsklippare och maskiner för tiotusentals kronor.
– Det är katastrof, det är enorma pengar för oss, säger Anders Nilsson.

Annons

Läs mer: Efter klotterattacken: Nu har Indals IF fått dyr gräsklippare stulen

Natten mot fredag bröt sig tjuvar in i det garage där Indals IF förvarade sin gräsklippare. I samband med inbrottet stals även klubbens släpvagn. Senare under helgen drabbades även Indals Lidens SK av klåfingriga tjuvar som även där stal en gräsklippare och röjningsmaskiner till ett värde av 20 000 kronor.

Skärmdump från Facebook

– Det är väl lätt att dra paraleller. De tog ju vår släpvagn och det är ju klart att man kan få tankar att de använde den och fortsatte upp till Liden och hämtade den klipparen på vagnen, säger Anders Nilsson, ordförande i Indals IF.

Läs ockå: Brinnande bil hittades i Indalsälven

Båda gräsklipparna som stals var av märket Jonsered. I Indal stals en större åkgräsklippare och i Liden en gräsklippare av klassisk modell. Nu hoppas Anders Nilsson att folk håller ett ögapå gräsklippare som kommer ut till försäljning.

– Det skulle vara guld värt för föreningen om vi fick tillbaka den, säger Anders Nilsson.

Läs också: Försvunna 15-åringen har hittats i Kovland

Mer läsning