Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ihopslagning av förskolor ska spara pengar och förbättra kvaliten

Under våren har det varit ett underskott på Barn- och utbildningsförvaltningen. En av orsakerna är att bemanningen inte justerats efter det sjunkande barnantalet. Nu har kommunen beslutat att slå ihop mindre förskolor i Matfors.

Annons

Barn- och utbildningsförvaltningen har i år haft ett underskott både på skolor och förskolor. Nu har kommunen beslutat att slå ihop mindre enheter med större för att framförallt minska personalkostnader. Det rör sig om bland annat öppnings- och stängningspersonal och måltidspersonal.

Det finns många samordningsvinster, säger Eppi Saari, nytillträdd förskolechef på Bällsta/Åkarvägens förskolor i Matfors, i ett pressmeddelande.

Bällsta är en stor nyrenoverad enhet med en mycket bra miljö för både barn och medarbetare. Åkarvägen är en liten orenoverad enhet med brister som måste åtgärdas, fortsätter han.

Förskolechefen tror också detta kommer leda till större möjligheter till kollegialt lärande, större förutsättningar till pedagogisk utveckling med endast en medarbetargrupp och att föräldragruppen blir en istället för två.

Barn- och utbildningsnämnden fattade under onsdagen beslutet att flytta verksamheten från Åkarvägen till Bällsta förskola. Redan i höst räknar man med att förändringen kommer visa resultat.

Mer läsning

Annons