Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ikea dukar fram julen

/
  • Malin Arbinger från Härnösand skulle handla på Ikea och ser julbordet som en bonus. Bäst tyckte hon laxen var.
  • Margit Lindbloms favoriter på julbordet är köttbullarna och prinskorvarna, men hon uppskattar de vegetariska alternativen mycket.
  • Det populära julbordet, som nu är öppet varje dag fram till dan före dopparedagen, var fullt av småländska delikatesser.

Köttbullar, skinka och prinskorv – nu är det dags för julmaten. Ikea öppnade sitt julbord i tisdags, kön ringlade sig lång och en intensiv period väntar. 24 000 julbord, 750 om dagen, väntas serveras den närmsta månaden.

Annons

– Det här är en extremt stor sak för oss och jag är väldigt stolt, säger Niklas Jonsson, restaurangchef.

Julbordet har blivit en återkommande tradition, och det är femte året Jansson, skinka och de andra traditionella julrätterna dukas fram. I år har det satsats på det traditionella, småländska och på de vegetariska rätterna.

– Ja, vi har verkligen utökat det vegetariska utbudet, det här året har vi tio olika alternativ, säger han.

Det är just de vegetariska rätterna – speciellt den grillade zucchinisalladen – som kökschefen, Mattias Nilsson, känner sig särskilt nöjd över och som också verkar vara ett uppskattat inslag hos gästerna. Margit Lindblom har dagen till ära åkt från Umeå och provar rotfruktsbiffarna, som hon tycker är ett spännande inslag.

– Det är jättebra med mycket vegetariskt, vi äter så mycket kött alltid ändå. Även om min favorit på julbordet är köttbullar och prinskorvarna, säger hon.

Ikeas julbord i Sundsvall har gjort succé, trots att de tillhör ett av de minsta varuhusen ligger de i topp på antalet sålda julbord.

129 kronor får du betala för julbordet, med ett Family-kort, och det serveras fram till den 23 december.

Mer läsning