Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga missförhållanden på Tillväxten

Annons
Nordanstigs kommun har i en skrivelse till länsstyrelsen i Västernorrland framfört klagomål mot personalkooperativet och behandlingshemmet Tillväxten i Sundsvall. Kommunen har varit skarp i sin kritik och klagat på missförhållanden i verksamheten och att kooperativet inte har fullföljt ett överenskommet uppdrag. Detta efter att en 18-åring från Nordanstig placerades på behandlingshemmet för att sedan tvångsvårdas på en annan institution i Uppland. Och därifrån rymde han.
Framför allt är kommunen mycket kritisk till att det förekom alkohol på Tillväxten en söndag i januari. Då hade 18-åringen besök av sin flickvän och båda blev berusade på inne på behandlingshemmet. Den gången hoppade 18-åringen ut genom fönstret och försvann. Man ser allvarligt på det inträffade eftersom avsikten med placeringen var att 18-åringen skulle hålla sig borta från alkohol.
Nu här länsstyrelsen i Västernorrland genomfört en tillsyn av Tillväxten och funnit att det inte har förekommit några missförhållanden i verksamheten.

Mer läsning

Annons