Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inspirerande lärare blev Köng 2015

/

På Hamnyrans sista dag korades Anneli Näsberg till årets KÖNG 2015. Det var en glad och lycklig vinnare som fick ta emot publikens applåder på stora scenen i hamnen.

Annons

Priset går till en person som är fantastiskt duktig på att inspirera gymnasieelever, vågar ifrågasätta det som är fel, har modet att prova nya idéer, vill allas bästa och som bjuder på sig själv med hjärtat på rätta stället. Med den motiveringen stod det klart att Anneli Näsberg blev årets KÖNG 2015 som delades ut av Heja Sundsvall och Hamnyran.

– Jag blev både glad och överraskad över att just jag blev utsedd. Ibland kan man känna att man blir motarbetad, men det här är ett kvitto på att jag är på rätt spår, säger Anneli Näsberg.

Hon arbetar just nu som gymnasielärare, samtidigt som hon studerar till Specialpedagog på heltid i Umeå, och att Anneli är hängiven det hon gör råder det ingen tvekan om.

– När jag vaknar på morgonen tänker jag alltid på hur jag ska kunna göra andras dag så bra som möjligt, för då blir min dag bra. Jag tror att alla människor kan klara sina mål och tillsammans kan vi hjälpas åt.

– Jag tror inte man behöver vara så politiskt korrekt alla gånger utan man ska kunna ha roligt med eleverna också, samtidigt som det är viktigt att man respekterar varandra åt båda hållen, säger Anneli.

En dröm hon haft sedan länge är att besöka Ron Clark Academy som är en skola beläget i USA, och med en vinstsumma på 10 000 kr så kanske drömmen blir sann.

– Jag skulle vilja göra ett examensarbete om motivation och coachning. Därför skulle det vara en dröm att få besöka Ron Clark Academy i det syftet. Det finns nämligen många dokumentärer och filmer baserat på honom, och det jag har lärt mig genom att titta på dem är mer än vad jag lärt mig under min utbildning, säger Anneli Näsberg.

Mer läsning

Annons